Hej!

Här nedan finner ni frågor samt svar som är skickade till min "Fråga Henke-mejl", ni kan se om ni hittar svar på era frågor här.

Om ni inte hittar svar på Er specifika fråga går det bra att mejla via
"Fråga Henke"-formuläret.

Bättringsmåla ett strukturerat tak.

HejHar haft vattenskada på en del av innetak i köket. En snickare var här och sågade bort en bit av taktet 65x90cm. Taket är takspånskiva, som inte är slät utan lite struktur i

Hej
Har haft vattenskada på en del av innetak i köket. En snickare var här och sågade bort en bit av taktet 65x90cm. Taket är takspånskiva, som inte är slät utan lite struktur i. En annan snickare var här och satte dit en spånskiva för hålet i taket, tyvärr finns det inte samma spånskiva att få tag på nu som är struktur i. Sista snickaren satte dit en spånskiva som är slät. Han spacklade och slipade och jag skulle måla hela taket. Innan jag hann måla så kom det sprickor i skarven mellan där han satt dit nya spånskivan, och övriga taket. Jag tänkte sätta över en målaremsa över sprickan, och spackla med sandspackel. Men ska jag slipa hela taket för att få det slätt som den spånskivan som är ditsatt, eller ska jag försöka att få struktur i skivan som är ditsatt, exempelsvis med lite spackel ?

 

Svar;

Bra att taket är lagat iallfall:-)   Du gör helt rätt som skall lägga i en spackelremsa i skarven och spackla över. Sedan kan du mycket riktigt med sandspacklet försöka efterlikna den struktur som är i övriga taket, använd t.ex en torr roller som du i det våta spacklet rullar med för att efterlikna strukturen, man kan även dutta lite med toppen av en mjuk pensel för att få till strukturen.

Att slipa bort strukturen i hela taket är mycket jobb och kommer förmodligen inte att bli snyggt så att försöka återskapa strukturen är det bättre alternativet.

Ha det gött!
Mvh; Henke


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2012-02-14, 19:29
Uppdaterad 2012-02-14, 19:29

Prenumerera på Henkes nyhetsbrev!


Ja, jag vill anmäla mig till e-postlistan!
Jag finns på e-postlistan och vill bli borttagen!
Ett fel uppstod. Det dokument du valt kunde inte hittas. Kontakta administratören.