Hej!

Här nedan finner ni frågor samt svar som är skickade till min "Fråga Henke-mejl", ni kan se om ni hittar svar på era frågor här.

Om ni inte hittar svar på Er specifika fråga går det bra att mejla via
"Fråga Henke"-formuläret.

Måla på tapet.

Vi flyttar in i en ny lägenhet där vardagrummet är ganska nyligen tapetserad och vi har tänkt måla om hela vardagsrummet istället.

Hej!

Vi flyttar in i en ny lägenhet där vardagrummet är ganska nyligen tapetserad och vi har tänkt måla om hela vardagsrummet istället. Har hört att det bara är att spackla de hål som finns och sedan börja med målningen. Den ena väggen är en svart fondvägg och resteranda terracotta orange. Min fråga är om vi målar med 2 strykningar, kommer det bli någon nyansskillnad från den förra svarta väggen till de oranga väggarna. Behövs det kanske grundmålas först eller kan man slippa det.

Sen har jag en till fråga. Vi ska även passa på att måla taket, räcker det med en strykning eftersom taket redan är vitt eller ska man köra på 2 strykningar ändå.

Tack på förhand!

 

Svar;

Grattis till det nya boendet! :-)

Det går fint att måla på de tapetserade väggarna. Jag föreslår absolut att du grundmålar först. Inte för att det kommer att bli någon nyansskillnad utan för att väggen skall bli mättad och att risken för bestående blåsbildning skall undvikas. Så måla först med t.ex Alcro Sober Grundfärg för väggar. Denna färg målar du 1 gång, låt det torka och sedan målar du 2 ggr med den väggfärg du tänkt dig. När det gäller taket så går det bra att bara måla 1 gång om det redan är vitmålat och du bara skall fräscha upp det.  Kom ihåg bara att måla flödigt med färg, lägger du på för tunnt med färg blir taket obönhörligen flammigt! Så lägg på ordentligt med en bra takfärg , t.ex Alcro Sober takfärg så blir det vitt och fint:-)

Lycka till och ha det gött!!
Mvh; Henke


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2012-02-27, 17:56
Uppdaterad 2012-02-27, 17:56

Prenumerera på Henkes nyhetsbrev!


Ja, jag vill anmäla mig till e-postlistan!
Jag finns på e-postlistan och vill bli borttagen!
Ett fel uppstod. Det dokument du valt kunde inte hittas. Kontakta administratören.